Tiramisu po česku

Kategorie: Moučníky

Autor:

Tiramisu po česku

Suroviny

  • Pomazánkové máslo bez příchuti 2 kelímek
  • Smetana ke šlehání 33% 2 balení
  • Cukr 4.5 lžíce
  • Instantní káva 2 lžička
  • Mandlový likér 2 lžíce
  • Kakao 1 lžíce
  • Cukrářské piškoty 2 balíček

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Šlehání

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kávu nasypte do hrnečku a zalijte 100 ml vroucí vody a přimíchejte likér. Začněte šlehat smetanu, a když začne tuhnout, přidejte cukr a pomazánkové máslo (pokojové teploty). Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Obdélníkovou misku (rozměr asi 20 x 30 cm) vyložte vrstvou cukrářských piškotů. Pokapejte je polovinou kávy a počkejte, než se vsákne. Potřete polovinou krému a vše zopakujte. Krém na povrchu uhlaďte, formu přikryjte a vložte na několik hodin do chladu (nejlépe přes noc). Před rozkrájením moučník posypte přes cedník kakaovým práškem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist