Dvoubarevný tvarohový věnec

Kategorie: Moučníky

Autor:

Dvoubarevný tvarohový věnec

Suroviny

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Těsto zpracujeme na vále, vytvarujeme delší válec, vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec a na okrajích přitiskneme ke stěnám formy do výšky asi 5 cm.

V míse ušleháme šlehačem tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a kůru dohladka. Nakonec ručně vmícháme rozpuštěné vychladlé máslo. Většinu náplně nalijeme do formy, zbytek obarvíme kakaem a nalijeme nahoru. Vidličkou spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. (Mně se to nepodařilo, zajela jsem málo do hloubky, možná by to šlo špejlí líp, vidlička je dost široká.) V předehřáté troubě na 170°C pečeme asi 60 minut. (Pozor na máslo, které vytéká do trouby. Je potřeba pod formu použít plech.)

Věnec necháme ve formě vychladnout. Pak uvolníme nožem od okrajů formy a vyklopíme na tác. Polijeme čokoládovou polevou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist