Jahody s vanilkovým krémem na lůžku z listového těsta

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahody s vanilkovým krémem na lůžku z listového těsta

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Koupené vyválené listové těsto rozkrájejte na obdélníky o velikosti cca 7x12 centimetrů. Můžete použít nůž, ale rádýlkem na pečivo to jde snadněji. Obdélníky propíchejte vidličkou a vložte do rozpálené trouby na 220 °C a upečte.
Doba pečení trvá asi 15 - 18 minut. Listové těsto nemá rádo při pečení změnu teploty. Troubu v žádném případě alespoň 15 minut neotvírejte. Upečené těsto nechejte vychladnout.

Puding uvařte podle návodu na pytlíku, ale použijte jen 300ml mléka. Puding nechejte vychladnout, ale občas jej promíchejte, aby se neutvořil škraloup. Nebo můžete puding přikrýt potravinářskou fólií a nechat vychladnout.
Do vlažného pudingu vmíchejte za pomocí elektrického šlehače změklé máslo.

Sáček ke zdobení naplňte krémem a nastříkejte na vychladnuté listové těsto. Ozdobte pokrájenými jahodami a snítkou čerstvé máty.

Pokud jsou jahody kyselejší, rozmíchejte asi lžíci medu se lžičkou studené vody. Nakrájené a na krému usazené jahody lehce potřete štětcem na pečení.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist