Perníková srdíčka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Perníková srdíčka

Suroviny

Porce: 16 + –
  • Med 3 lžíce
  • Máslo 40 g
  • Hnědý cukr 100 g
  • Perníkové koření 1 lžička
  • Strouhaná citronová kůra 1 lžička
  • Rum 2 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Kakao 1 lžíce
  • Hladká mouka + na vál 300 g
  • Kypřící prášek do perníku 1 balení
  • Tmavá a světlá čokoládová poleva 1 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V kastrůlku rozehřejeme med, máslo a hnědý cukr.

2. Až směs zchladne, vmícháme také perníkové koření, nastrouhanou kůru, rum a rozšlehané vejce. Na perníkové koření použijeme buď kupovanou směs, nebo si v hmoždíři připravíme vlastní těsně před přípravou těsta.

3. Směs zpracujeme na vále na hladké těsto spolu s prosátou hladkou moukou smíchanou s práškem do perníku. Pokud by se nám těsto zdálo příliš řídké, zapracujeme do něj ještě trochu hladké mouky.

4. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme je v klidu odpočinout alespoň do druhého dne.

5. Těsto rozválíme válečkem na tloušťku přibližně 3-5 mm. Formičkou pak vykrajujeme úhledná srdíčka. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a zvolna upečeme v předehřáté troubě.

6. Vychladlé perníčky potřeme tmavou čokoládovou polevou, a ještě než zchladne, uděláme na ní také puntíky ze světlé čokolády. Ty špičkou špejle několikrát přejedeme. Tím vytvoříme mramorování. Necháme dobře ztuhnout a perníčky uložíme.

Poznámka:

Na 30 kousků
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist