Pomerančové řezy

Kategorie: Moučníky

Autor:

Pomerančové řezy

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej a vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu. Pečeme v troubě vyhřáté na 165°C asi 35 minut. Hotový korpus necháme v plechu vychladnout. Pudinkový prášek rozmícháme v 1 dl mléka. Zbylé máslo svaříme, vmícháme pudinkovou směs a za stálého míchání na mírném ohni vaříme 2 minuty. Pudink mícháním vychladíme, po částech všleháme změklé máslo, cukr a alkohol. Krém necháme v lednici 30 minut ztuhnout. Vychladlý korpus potřeme zavařeninou, pak krémem a necháme vychladit. Želatinu nabobtnalou ve 2 dl džusu zalijeme zbylým džusem, přisypeme cukr a v kastrůlku v horké lázni vše rozpustíme. Mírně zchladlý rosol nalijeme na moučník a necháme v chladu 3 hodiny ztuhnout. Pak nakrájíme na řezy, ozdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist