Tiramisu s jahodami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Tiramisu s jahodami

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Kvalitní sýr Mascarpone 500 g
  • Oválné cukrářské piškoty 12 ks
  • Moučkový cukr 110 g
  • Jahody 16 ks
  • Čerstvé žloutky 4 ks
  • Cukrový rozvar 1.2 dl
  • Ovocný likér ( pomerančový nebo jahodový ) 0.2 dl

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse smícháme mascarpone se žloutky a moučkovým cukrem a pomocí elektrického šlehače zapnutého na střední rychlost vše vyšleháme do pevné pěny. Cukrový rozvar ohřejeme a ochutíme ho likérem. Namočíme do něj polovinu piškotů ( nesmí být ale rozmočené )a rozložíme je na dno vhodné formy. Rozetřeme na ně polovinu připraveného krému, poklademe ho částí nakrájených jahod a přidáme vrstvu zbylých namočených piškotů. Opět je zakryjeme vrstvou krému ( malou část si necháme na ozdobení, povrch uhladíme a nastříkáme do něj cukrářským sáčkem zbylý krém. Přidáme ještě jahody nakrájené na kousky a tiramisu uložíme nejmíně na 30 minut do chladničky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist