Lívance ruské (bliny)

Kategorie: Moučníky

Autor:

Lívance ruské (bliny)

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Rusko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství
směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a
menším množstvím mléka. Když kvásek vykyne, zředíme jej
mlékem, rozmícháme a pomalu přisypáváme za stálého míchání
směs mouk, sůl a nakonec přidáme žloutek. Velmi dobře
vypracujeme vařečkou, ušleháme bílek na hustý sníh a opatrně
vmícháme do směsi. Dáme na teplé místo kynout na půl druhé až
dvě hodiny. Rozpálený lívanečník nebo malou pánvičku dobře
potřeme tukem nebo olejem, sběračkou opatrně nabíráme zkynuté
těsto na lívanečník a opékáme po obou stranách. Podáváme teplé
čerstvé jako přílohu k zelenině, nebo jako sladký chod s džemem,
povidly či borůvkami a potřeme tvarohem nebo žervé, nebo
pokapeme kyselou smetenou či mlékem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist