Lívance ruské (bliny)
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Rusko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Odváženou mouku dobře za sucha promícháme, malého množství
směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a
menším množstvím mléka. Když kvásek vykyne, zředíme jej
mlékem, rozmícháme a pomalu přisypáváme za stálého míchání
směs mouk, sůl a nakonec přidáme žloutek. Velmi dobře
vypracujeme vařečkou, ušleháme bílek na hustý sníh a opatrně
vmícháme do směsi. Dáme na teplé místo kynout na půl druhé až
dvě hodiny. Rozpálený lívanečník nebo malou pánvičku dobře
potřeme tukem nebo olejem, sběračkou opatrně nabíráme zkynuté
těsto na lívanečník a opékáme po obou stranách. Podáváme teplé
čerstvé jako přílohu k zelenině, nebo jako sladký chod s džemem,
povidly či borůvkami a potřeme tvarohem nebo žervé, nebo
pokapeme kyselou smetenou či mlékem.
směsi použijeme na přípravu kvásku spolu s droždím, cukrem a
menším množstvím mléka. Když kvásek vykyne, zředíme jej
mlékem, rozmícháme a pomalu přisypáváme za stálého míchání
směs mouk, sůl a nakonec přidáme žloutek. Velmi dobře
vypracujeme vařečkou, ušleháme bílek na hustý sníh a opatrně
vmícháme do směsi. Dáme na teplé místo kynout na půl druhé až
dvě hodiny. Rozpálený lívanečník nebo malou pánvičku dobře
potřeme tukem nebo olejem, sběračkou opatrně nabíráme zkynuté
těsto na lívanečník a opékáme po obou stranách. Podáváme teplé
čerstvé jako přílohu k zelenině, nebo jako sladký chod s džemem,
povidly či borůvkami a potřeme tvarohem nebo žervé, nebo
pokapeme kyselou smetenou či mlékem.
Podobné recepty
- » Kynuté lívance II
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Zdravé lívance ze zakysané smetany
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Lívance
(Hodnocení: 1.89 - hlasovalo 9x) - » Lívance z pohankové mouky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Kynuté lívance mojí babičky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Rychlé lívance
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Lívance z kefíru se sorbetem a šlehačkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308500) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237348) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232270) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113662)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy