Skořicový páj s jablky a jahodami

Kategorie: Moučníky

Autor:

Skořicový páj s jablky a jahodami

Suroviny

Porce: 16 + –
  • hladká mouka (těsto) 250 g
  • moučkový cukr (těsto) 70 g
  • máslo (těsto) 170 g
  • vejce (těsto) 1 ks
  • nastrouhaná citronová kůra (těsto) 1 špetka
  • jablka (náplň) 1000 g
  • skořicový cukr (náplň) 0.5 balíček
  • nastrouhaná citronová kůra (náplň) 1 špetka
  • vanilkový pudink (náplň) 0.5 balíček
  • voda 4 lžíce
  • vanilkový cukr (náplň) 0.5 balíček
  • jahody (náplň) 250 g
  • kypřící prášek 1 balíček

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a na půl hodiny uložíme do lednice proležet.
Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Jablka nakrájíme na měsíčky a vspeme je s cukrem, skořicovým cukrem a citronovou kůrou do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když jsou téměř měkká, vmícháme pudinkový prášek rozmíchamý ve 4 lžících vody, vanilkový cukr a směs rozetřeme na korpus.
Očištěné jahody pokrájíme na menší kousky a rozložíme je na vrstvu jablek. Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, vejce a kypřícího prášku vypracujeme drobenku a zasypeme jí celý povrch koláče. Koláč vrátíme do trouby a necháme ho při 200°C zapéct dozlatova.

Poznámka:

1 kousek asi 202 kJ/476 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist