Skořicový páj s jablky a jahodami
Kategorie: Moučníky
Autor: Zdeňka Fridrichová

Suroviny
- hladká mouka (těsto) 250 g
- moučkový cukr (těsto) 70 g
- máslo (těsto) 170 g
- vejce (těsto) 1 ks
- nastrouhaná citronová kůra (těsto) 1 špetka
- jablka (náplň) 1000 g
- skořicový cukr (náplň) 0.5 balíček
- nastrouhaná citronová kůra (náplň) 1 špetka
- vanilkový pudink (náplň) 0.5 balíček
- voda 4 lžíce
- vanilkový cukr (náplň) 0.5 balíček
- jahody (náplň) 250 g
- kypřící prášek 1 balíček
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z mouky, cukru, změklého másla, vejce a citronové kůry vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a na půl hodiny uložíme do lednice proležet.
Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Jablka nakrájíme na měsíčky a vspeme je s cukrem, skořicovým cukrem a citronovou kůrou do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když jsou téměř měkká, vmícháme pudinkový prášek rozmíchamý ve 4 lžících vody, vanilkový cukr a směs rozetřeme na korpus.
Očištěné jahody pokrájíme na menší kousky a rozložíme je na vrstvu jablek. Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, vejce a kypřícího prášku vypracujeme drobenku a zasypeme jí celý povrch koláče. Koláč vrátíme do trouby a necháme ho při 200°C zapéct dozlatova.
Z těsta vyválíme kulatý plát a přeneseme ho do vymazané a vysypané formy. Těsto propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut.
Jablka nakrájíme na měsíčky a vspeme je s cukrem, skořicovým cukrem a citronovou kůrou do kastrůlku, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Když jsou téměř měkká, vmícháme pudinkový prášek rozmíchamý ve 4 lžících vody, vanilkový cukr a směs rozetřeme na korpus.
Očištěné jahody pokrájíme na menší kousky a rozložíme je na vrstvu jablek. Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, vejce a kypřícího prášku vypracujeme drobenku a zasypeme jí celý povrch koláče. Koláč vrátíme do trouby a necháme ho při 200°C zapéct dozlatova.
Poznámka:
1 kousek asi 202 kJ/476 kcalPodobné recepty
- » Koláč se skořicovým sněhovým rybízem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablečno-skořicový punč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Medové lívance se skořicovým máslem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Limonádové řezy se skořicovým cukrem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicový čaj v jablku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicový elixír
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicový čaj v jablku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017274) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315506) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233473) - » Couračka
(Navštívilo: 150835) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131526) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113854)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy