Norský borůvkový koláč
Kategorie: Moučníky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Vejce 10 ks
- Zlatý třtinový cukr 300 g
- Hladká mouka 300 g
- Prášek do pečiva 2 lžička
- Borůvková marmeláda 2 lžíce
- Hustá smetana ke šlehání 1 l
- Vanilkový cukr 1 balení
- Moučkový cukr 1 lžíce
- Mléko 100 ml
- Borůvky 500 g
Doba přípravy: 200 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Troubu předehřejte na 190°C a hlubší plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Všechna vejce a cukr osm až deset minut šlehejte do husté světlé pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a pak ji opatrně vmíchejte k vajíčkům. Těsto přelijte do plechu a pečte 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Vyjměte z trouby, nechtě 5 minut v plechu a pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
2. Upečený piškot podélně rozkrojte na tři pláty. Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
3. První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmeládym potřete částí šlehačky a posyptejte třetinou borůvek. Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypte druhou třetinou borůvek. Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou. Posypte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.
2. Upečený piškot podélně rozkrojte na tři pláty. Borůvkovou marmeládu vidličkou našlehejte se lžící teplé vody a smetanu ušlehejte s oběma cukry dotuha.
3. První plát těsta dejte na servírovací talíř, pokapejte třetinou mléka, potřete třetinou marmeládym potřete částí šlehačky a posyptejte třetinou borůvek. Přiklopte druhým plátem. Ten opět pokapejte mlékem, potřete marmeládou, šlehačkou a zasypte druhou třetinou borůvek. Přiklopte třetím plátem, pokapejte zbylým mlékem, potřete zbytkem marmelády a vršek i boky koláče potřete zbylou šlehačkou. Posypte zbylými borůvkami a dejte na dvě hodiny do lednice.
Poznámka:
2 hodiny chlazeníPodobné recepty
- » Norský salát
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Norský punč
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Norský punč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Norský punč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Norský rybí kastrůlek
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Borůvkový koláč
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 47x) - » Borůvkový koláč s tvarohem a drobenkou
(Hodnocení: 1.45 - hlasovalo 20x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307977) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy