Maminčin ovocný moučník

Kategorie: Moučníky

Autor:

Maminčin ovocný moučník

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

KRÉM:
Máslo ušleháme s velkou lžící cukru a hustější částí mačkaných jahod. Dobře promícháme. Zbytek jahod (převážně šťávu) doplníme vodou do necelého půl litru, vmícháme pudinkový prášek, 4 lžíce cukru a uvaříme pudink. Po zchladnutí vše smícháme v krém. cukr utřeme se žloutky, přilijeme olej a šlehám. Dále přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr a nakonec jemně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu při teplotě 200 °C. Na upečený moučník natřeme krém a celý pokapeme čokoládou. Před krájením je vhodné dát moučník do chladna - bude se pak lépe krájet a krém bude tuhý.

Poznámka:

Místo jahod můžeme použít i jiné ovoce - ať čerstvé, nebo kompotované - např. mandarinky, maliny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist