Jahodovo-malinové tiramisu

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahodovo-malinové tiramisu

Suroviny

Porce: 7 + –
  • Mascarpone 375 g
  • Smetana ke šlehání + 250 ml navíc na ozdobu 160 ml
  • Tmavý třtinový cukr 2 lžíce
  • Cukrářské piškoty 18 ks
  • Dezertní víno ( sladké, bílé víno ) 250 ml
  • Jahody, odstopkované nakrájené na plátky 250 g
  • Čerstvé maliny 300 g
  • Moučkový cukr na posypání 1 hrst

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mascarpone, smetanu a cukr našlehejte v míse. Formu na terinu o objemu asi 1 litr lehce vymažte olejem a vyložte pečícím papírem. Prvních šest cukrářských piškotů namočte do dezertního vína a vyložte jimi dno teriny. Navrch rozdělte polovinu jahod a malin a zakryjte polovinou našlehaného mascarpone. Do vína namočte dalších šest piškotů a vyskládejte je navrch, pokryjte je zbylým ovocem a mascarpone a navrch vyskládejte poslední šestici piškotů namočených do vína. Dejte do lednice minimálně na 8 hodin. Podávejte ozdobení další šlehačkou.

Poznámka:

8 hodin tuhnutí
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist