Holandské třešně
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- listové těsto 300 g
- třešňový kompot bez kostek 1 ks
- Maizena 2 lžíce
- práškový cukr 2 lžíce
- šlehačka 500 ml
- ztužovač šlehačky 2 ks
- práškový cukr 3 lžíce
- vanilínový cukr 2 balíček
- POLEVA
- práškový cukr 150 g
- citrónová šťáva 1 lžíce
- kompotová šťáva nebo ovocný sirup 2 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Belgie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1.Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru (20×30 cm). Přeložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popícháme vidličkou. V předehřáté troubě upečeme do zlata. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy.
2.Třešňový kompot přecedíme, 250 ml kompotové šťávy přivedeme do varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilínovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladě ztuhnout.
3.Práškový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy do hladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce.
4.Na ztuhnutou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy nakrájíme a ozdobíme ztuhlou šlehačkou a třešní.
2.Třešňový kompot přecedíme, 250 ml kompotové šťávy přivedeme do varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilínovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladě ztuhnout.
3.Práškový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy do hladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce.
4.Na ztuhnutou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy nakrájíme a ozdobíme ztuhlou šlehačkou a třešní.
Podobné recepty
- » Holandské řízky s nivou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Holandské řízky - smetanové
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Netradiční holandské řízky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Holandské řízky z hlívy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Holandské řízky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » HOLANDSKÉ ŘÍZKY
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Holandské řízky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308001) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy