Vláčný makový závin

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vláčný makový závin

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy (nebo pekárny) dáme mléko, rozpuštěné vychladlé máslo, vejce, mouku, droždí, cukr a sůl. Do pekárny v uvedeném pořadí. U pekárny nastavíme program hnětení těsta a necháme těsto udělat a vykynout. V míse zaděláváme těsto, až je krásně hladké a nelepí se na stěny mísy, potom těsto necháme vykynout.

Den předem si připravíme makovou náplň. Umeleme mák, svaříme s mlékem, vanilkovým cukrem a krupicovým cukrem. Necháme asi 1/4 hodiny vařit za stálého míchání a po odstavení z plotny vmícháme skořicový cukr.

Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozválíme na plát a potřeme půlkou makové náplně. Přeložíme všechny kraje přes náplň a potom zavineme. Stejně u druhého dílu.

Makové záviny dáme na plech a necháme kynout cca 1/2 hodiny. Potom potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C, dokud záviny nemají světle hnědou barvu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist