Krtkův dort
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- náplň
- banán 3 ks
- cukr moučka 40 g
- smetana ke šlehání 500 ml
- čokoláda na vaření 80 g
- ztužovač šlehačky 1 balíček
- podle potřeby
- tuk na vymazání 1 ks
- kokos na vysypání 1 ks
- těsto
- rum 1 lžíce
- olej 100 ml
- mléko 125 ml
- polohrubá mouka 180 g
- vejce 2 ks
- prášek do pečiva 0.5 balíček
- cukr moučka 100 g
Doba přípravy: 75 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Olej, cukr a žloutky si ušleháme. Po chvíli přidáme rum a zlehka zamícháme. Dále přidáme mouku, kterou si smícháme s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. A máme těsto krtkova dortu. Těsto vlijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Dort pečeme při teplotě zhruba 180 °C po dobu 30 minut. Upečený korpus vytáhneme, necháme zchladnout.
Korpus krtkova dortu vydlabeme. Od okraje po celém obvodu si ponecháme tak 2 centimetry. U spodní části dortu musíme opatrně, aby spodek byl neporušený.
Na náplň do krtkova dortu smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Toto vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše dohromady.
Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na takto navrstvený kopeček sypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu.
Krtkův dort dáme do ledničky vychladit na několik hodin. Skvěle chutná ke kávičce.
Korpus krtkova dortu vydlabeme. Od okraje po celém obvodu si ponecháme tak 2 centimetry. U spodní části dortu musíme opatrně, aby spodek byl neporušený.
Na náplň do krtkova dortu smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Toto vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše dohromady.
Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na takto navrstvený kopeček sypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu.
Krtkův dort dáme do ledničky vychladit na několik hodin. Skvěle chutná ke kávičce.
Podobné recepty
- » Krtkův dort na plech
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krtkův dort naruby
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krtkův dort - domácí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Domácí krtkův dort
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krtkův dort na plech
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krtkův dort naruby
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krtkův dort - domácí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307959) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy