Křehulky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Křehulky

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do misky dáme celé vejce, přidáme žloutky, citronovou šťávu a přisypeme cukr. Elektrickým šlehačem šleháme do husté světlé pěny (asi 5 minut).

Těsto lžičkou naléváme do vymazaných formiček. Těsto dáváme do poloviny až tří čtvrtin, protože při pečení křehulky hodně naběhnou.

Cukroví vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pomalu pečeme asi 10 minut. Potom snížíme teplotu na 50 - 60 °C a dosušíme, trvá to asi 10 - 15 minut.

Vytáhneme z trouby jednu křehulku a zkusíme, jestli se dá vyklopit. Když ano, vytáhneme celý plech a křehulky vyklepneme z formiček. Pokud ještě ve formičce drží, necháme ještě chvíli sušit a potom zkusíme znovu.

Křehulky můžeme polít čokoládou a naplnit šlehačkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno 0/5000 znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty

  • » KŘEHULKY
    (Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)

Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist