Marcipánová prasátka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Marcipánová prasátka

Suroviny

Porce: 1 + –
  • mandlové aroma 5 kapka
  • sušené mléko 150 g
  • máslo 150 g
  • menší bílek 2 ks
  • cukr moučka 500 g
  • na ozdobu
  • čokoláda na vaření 50 g
  • ztužený tuk 1 lžička

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo necháme změknout, nakrájíme na plátky. Cukr prosejeme, abychom v něm neměli hrudky. Malá vejce rozklepneme a oddělíme bílky.

V misce zpracujeme cukr se sušeným mlékem a máslem, přidáme bílky a mandlové aroma. Intenzivním hnětením vypracujeme tuhé a hladké těsto. Necháme ho v lednici hodinu odležet.

Marcipán vyválíme spíše na hrubší plát a vykrajujeme z něj prasátka nebo jiné tvary. Aby se nám formička nelepila, můžeme ji "namáčet" do cukru.

Prasátka necháme volně sušit 1 - 2 dny, případně je opatrně uložíme do krabičky.

Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se lžičkou tuku a pomocí zdobícího sáčku můžeme jemně naznačit obrysy. Ozdobená marcipánová prasátka necháme zatuhnout a přidáváme na mísu s cukrovím.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist