Variace na linecké
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- moučkový cukr 70 g
- nože prášek do pečiva 1 špetka
- citron 1 ks
- hladká mouka 210 g
- máslo 140 g
- vanilkový cukr 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Do robota dáme mouku, cukr, na špičku nože prášku do pečiva, citronovou kůru a šťávu z celého citronu a zaděláme změklým tukem (nejlepší je asi Hera). Mouky můžeme podle potřeby přidat, aby se těsto nelepilo. Uležet v lednici, klidně i více dní, zabalené do fólie nebo mikrotenového sáčku.
Vyvalujeme klasické tvary pro slepované linecké a pečeme zásadně na pečícím papíře (těsto je velmi křehké)
Jinou variantu na slepování jsem vyzkoušela letos pod inspirací jiného cukroví, a to: Vykrajujte hvězdičky plné a se středem, plné dejte na plech, na to půl lžičky marmelády smíchané s troškou ořechů, na to hvězdičku s dírkou, pootočit tak, že cípy vrchní hvězdičky jsou v mezerách té spodní, lehce přimáčknout a před pečením potřít opatrně vajíčkem nebo bílkem, jak chcete.
Pečivo je vlastně hned hotové a nemusí se ani cukrovat, je krásně lesklé. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
Do robota dáme mouku, cukr, na špičku nože prášku do pečiva, citronovou kůru a šťávu z celého citronu a zaděláme změklým tukem (nejlepší je asi Hera). Mouky můžeme podle potřeby přidat, aby se těsto nelepilo. Uležet v lednici, klidně i více dní, zabalené do fólie nebo mikrotenového sáčku.
Vyvalujeme klasické tvary pro slepované linecké a pečeme zásadně na pečícím papíře (těsto je velmi křehké)
Jinou variantu na slepování jsem vyzkoušela letos pod inspirací jiného cukroví, a to: Vykrajujte hvězdičky plné a se středem, plné dejte na plech, na to půl lžičky marmelády smíchané s troškou ořechů, na to hvězdičku s dírkou, pootočit tak, že cípy vrchní hvězdičky jsou v mezerách té spodní, lehce přimáčknout a před pečením potřít opatrně vajíčkem nebo bílkem, jak chcete.
Pečivo je vlastně hned hotové a nemusí se ani cukrovat, je krásně lesklé. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
Podobné recepty
- » Variace italských předkrmů
(Hodnocení: 1.69 - hlasovalo 13x) - » Variace na slaný závin
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Variace na kremeše
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Mrkvové variace
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Černo-bílá keksová variace
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Linecké košíčky plněné vanilkovým krémem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Jednoduché linecké těsto
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 9x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307959) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232214) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131030) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy