Bílkový suchar s oříšky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bílkový suchar s oříšky

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Dvě formy srnčího hřbetu vymažeme tukem a posypeme moukou. Bílky oddělíme od žloutků.

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, hladkou mouku i ořechy. Promícháme a hmotu rozdělíme na dva díly, které vylijeme do připravených forem. Dáme péct do rozehřáté trouby. Během pečení kontrolujeme barvu bílkového sucharu, když se těsto odděluje od boků formy, máme hotovo.

Ještě horký dezert zabalíme i s formou do alobalu. Necháme takto odležet do druhého dne.

Na druhý den těsto vyklopíme, nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na suchý plech a při teplotě 50ºC ještě plátky sucharu sušíme, dokud nechytnou zlatavou barvu. Pozor, nesmíme připálit.

Křupavé suchary podáváme samotné, lískové oříšky můžeme nahradit i vlašskými.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist