Placka ze šťovíku a ricotty

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve jsem si udělala kvásek. Mléko jsem si zahřála jen tak, aby bylo vlažné a přidala jsem droždí. Počkala jsem asi 15 min. dokud vykvasilo. Mezitím jsem si umyla a očistila šťovík, tzn. že jsem hrubou stonek odtrhla / odřízla a nakrájela na malé kousky. Do větší misky jsem si připravila mouku, ricottu, šťovík, cukr a nakonec jsem přidala i kvásek. Celé jsem to smíchala pomocí ručního mixéru. Misku jsem přikryla víkem a nechala na teplém místě ať těsto pěkně naroste. Trvalo to 4 hodiny, ale já jsem se nespěchala, času bylo tehdy dost.
Když bylo těsto hotové (zvětšilo svůj objem na dvojnásobek), tak jsem si ho rozdělila na 6 části a vytvarovala jsem si stejné placky, které jsem si naskládané na vymazaný plech a počkala jsem dalších 30 min., Ať ještě trošku narostou. Teprve potom jsem je potřela vajíčkem a vložila jsem je do předehřáté troubě na 180 ° C, na 25 min.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist