Pita chlebíčky
Kategorie: Moučníky
Autor: afaltynkova
Suroviny
- Mléko 200 ml
- Cukr 1 lžička
- Droždí 42 g
- Polohrubá mouka 1 kg
- Olej 100 ml
- Sůl 2 lžička
- Vlažná voda 500 ml
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 14
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mléko s cukrem jsem si zahřála v mikrovlnce. Nepříliš, jen tak, aby bylo vlažné a cukr roztál. Přidala jsem nadrobno nakrájené nebo namrvené droždí. Počkala jsem 15 min. dokud se udělal kvásek.
Do větší mísy (miska kyška), kterou umíme zavřít, ale stačí i přikrýt čistou utěrkou, jsem si nasypala 1/2 mouky. Přidala jsem kvásek, olej a sůl. Já jsem dala jen 1 lžičku soli a výsledek se mi zdál málo slaný, takže raději 2 lžičky soli. Pomocí ručního mixéru jsem začala hníst těsto. Ze začátku to jde docela snadno, ale postupně, když jsem přidávala mouku, musela jsem přilévat postupně i vodu. Skoro celé kilové balení mouky jsem použila, ale na spodku jsem nechala trochu mouky, abych ji mohla použít při vykrajování. Voda se může přidat i více, podle toho kolik mouka vstřebá. U mě to bylo necelých 1/2 litru vody.
Těsto se může hníst i rukou, ale je to namáhavé a já to nemám ráda. S mixérem mi to trvalo asi 10 min.
Když bylo těsto vydělané, přikryla jsem ho víčkem (utěrkou), schovala jsem ho pod deku a položila jsem ho k radiátoru (byl zapnutý). Těsto jsem nechala kynout asi 1,5 hod.. a dopadlo to jako na obrázku. Miska byla malá na tolik těsto.
Troubu jsem si zapnula a predhriala na 190 ° C, horní-dolní pečení.
Z těsta jsem si odebrala 1/3 a na pomoučeném vále jsem ho vyválené. Pomocí misky s průměrem 13 cm jsem vykrajované jednotlivé pita chlebíčky. Celkově mi vyšlo 14 ks (pouze 2 kousky Cenu získal mrazničky). Jednotlivé kousky jsem uložila na plech, ničím jsem je nepotřela a ani plech nebyl vyolejovaný. Takto jsem je pekla asi 20-25 min., Dokud nedostali správnou nahnědlá barvu.
Pita se může překrojit a plnit saláty, gyrosem nebo pomazánky, případně jíst jako příloha k masu.
Do větší mísy (miska kyška), kterou umíme zavřít, ale stačí i přikrýt čistou utěrkou, jsem si nasypala 1/2 mouky. Přidala jsem kvásek, olej a sůl. Já jsem dala jen 1 lžičku soli a výsledek se mi zdál málo slaný, takže raději 2 lžičky soli. Pomocí ručního mixéru jsem začala hníst těsto. Ze začátku to jde docela snadno, ale postupně, když jsem přidávala mouku, musela jsem přilévat postupně i vodu. Skoro celé kilové balení mouky jsem použila, ale na spodku jsem nechala trochu mouky, abych ji mohla použít při vykrajování. Voda se může přidat i více, podle toho kolik mouka vstřebá. U mě to bylo necelých 1/2 litru vody.
Těsto se může hníst i rukou, ale je to namáhavé a já to nemám ráda. S mixérem mi to trvalo asi 10 min.
Když bylo těsto vydělané, přikryla jsem ho víčkem (utěrkou), schovala jsem ho pod deku a položila jsem ho k radiátoru (byl zapnutý). Těsto jsem nechala kynout asi 1,5 hod.. a dopadlo to jako na obrázku. Miska byla malá na tolik těsto.
Troubu jsem si zapnula a predhriala na 190 ° C, horní-dolní pečení.
Z těsta jsem si odebrala 1/3 a na pomoučeném vále jsem ho vyválené. Pomocí misky s průměrem 13 cm jsem vykrajované jednotlivé pita chlebíčky. Celkově mi vyšlo 14 ks (pouze 2 kousky Cenu získal mrazničky). Jednotlivé kousky jsem uložila na plech, ničím jsem je nepotřela a ani plech nebyl vyolejovaný. Takto jsem je pekla asi 20-25 min., Dokud nedostali správnou nahnědlá barvu.
Pita se může překrojit a plnit saláty, gyrosem nebo pomazánky, případně jíst jako příloha k masu.
Podobné recepty
- » Zapečená pochoutka z pita chleba
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Kotlety piráta kapitána Flinta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Arabský pita chléb
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Arabská pita
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Carská pita (srbská kuchyně)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pita á la pizza
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Masíčko v pita chlebu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316453) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234771) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131941) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy