Kilimandžáro
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- jáhly 40 g
- mléko sojové 130 ml
- rozinky 2 lžíce
- kakao 1 lžíce
- tvaroh nízkotučný 1 lžíce
- kokos strouhaný 1 lžíce
- med 2 lžíce
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jáhly propláchneme nebo spaříme‚ vložíme do kastrůlku‚ zalijeme mlékem‚ přisypeme rozinky a vaříme asi 10 minut. Ke konci přimícháme kakao (nebo karob, který je k dostání v prodejnách se zdravou výživou) a dosladíme medem. Jáhly by měly mít hutnou‚ lepivou konzistenci.
Misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme celofánem‚ aby jeho okraje nepatrně přečnívaly přes hranu. Jáhlovou kaši nalijeme do misky a necháme na 5–10 minut vychladnout v lednici.
Talířek‚ na kterém chceme pudink podávat‚ položíme na misku a vše otočíme. Pomocí přečnívajících okrajů celofánu vyklopíme pudink na talíř (jde to velmi dobře).
Vytvoříme sněhovou čepičku tak, že na vršek kopečku dáme lžíci ušlehaného tvarohu a nakonec posypeme strouhaným kokosem.
Misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme celofánem‚ aby jeho okraje nepatrně přečnívaly přes hranu. Jáhlovou kaši nalijeme do misky a necháme na 5–10 minut vychladnout v lednici.
Talířek‚ na kterém chceme pudink podávat‚ položíme na misku a vše otočíme. Pomocí přečnívajících okrajů celofánu vyklopíme pudink na talíř (jde to velmi dobře).
Vytvoříme sněhovou čepičku tak, že na vršek kopečku dáme lžíci ušlehaného tvarohu a nakonec posypeme strouhaným kokosem.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316306) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy