Kilimandžáro

Kategorie: Moučníky

Autor:

Kilimandžáro

Suroviny

Porce: 1 + –
  • jáhly 40 g
  • mléko sojové 130 ml
  • rozinky 2 lžíce
  • kakao 1 lžíce
  • tvaroh nízkotučný 1 lžíce
  • kokos strouhaný 1 lžíce
  • med 2 lžíce

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jáhly propláchneme nebo spaříme‚ vložíme do kastrůlku‚ zalijeme mlékem‚ přisypeme rozinky a vaříme asi 10 minut. Ke konci přimícháme kakao (nebo karob, který je k dostání v prodejnách se zdravou výživou) a dosladíme medem. Jáhly by měly mít hutnou‚ lepivou konzistenci.
Misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme celofánem‚ aby jeho okraje nepatrně přečnívaly přes hranu. Jáhlovou kaši nalijeme do misky a necháme na 5–10 minut vychladnout v lednici.
Talířek‚ na kterém chceme pudink podávat‚ položíme na misku a vše otočíme. Pomocí přečnívajících okrajů celofánu vyklopíme pudink na talíř (jde to velmi dobře).
Vytvoříme sněhovou čepičku tak, že na vršek kopečku dáme lžíci ušlehaného tvarohu a nakonec posypeme strouhaným kokosem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist