Kakaový tunel s broskvemi

Kategorie: Moučníky

Autor:

Kakaový tunel s broskvemi

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků. Nejprve bílky spolu se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Potom utřeme žloutky s cukrem, přidáme mouku, kakao, pořádně vyšleháme a opatrně do směsi zamícháme tuhý sníh.
Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut.
Želatinu připravíme dle návodu na sáčku. Tvaroh smícháme s cukrem a tekutou želatinou. Broskve vypeckujeme a nakrájíme je na menší kousky.
Ihned po upečení piškotový plát přeneseme na vlhkou utěrku, sloupneme pečicí papír a přendáme do formy na biskupský chlebíček tak, aby z jedné strany kus přesahoval. Naplníme ho zhruba do půlky tvarohovou směsí, rozložíme kousky broskví a doplníme zbytkem směsi.
Nakonec zavineme přesahujícím plátem piškotu a necháme v chladu několik hodin tuhnout. Před podáváním zlehka posypeme moučkovým cukrem podle šablony.

Poznámka:

Místo broskví můžeš dát jiné ovoce podle chuti. Výborný je i s jahodami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist