Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Máslo 50 g
- Hladká mouka 70 g
- Vejce 2 ks
- Moučkový cukr na posypání 4 lžíce
- NÁPLŇ
- Smetana ke šlehání 150 ml
- Polotučný tvaroh 100 g
- Jahody 400 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Do středního hrnce vlijte 150 ml vody, přidejte máslo a zahřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté přiveďte k varu. Když je směs vroucí, odstavte a nasypejte prosátou mouku. Vše dobře promíchejte a vraťte zpět na sporák. Za stálého míchání zahřívejte, dokud těsto nebude tvořit hladkou, lesklou kouli, snadno se odlepující od stěn hrnce. Nechte vychladnout alespoň 15 minut. Těsto začněte hníst v hnětači a postupně přidejte obě vejce. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Pak ho přendejte do zdobicího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvořte 15–20 stejně velkých kopečků a pečte 15–18 minut, dokud nejsou krásně nafouknuté a zlaté. Na chvíli vyjměte plech a do každé bulky udělejte špejlí ze strany malý otvor, kterým může unikat horký vzduch. Vraťte zpět do vypnuté trouby a s pootevřenými dvířky nechte ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjměte a nechte úplně vychladnout.
Na náplň si ušlehejte smetanu do pevné šlehačky a opatrně promíchejte s tvarohem. Pak přimíchejte polovinu pokrájených jahod.
Každý profiterol rozřízněte na polovinu (můžete je nechat i nedoříznuté), naplňte vrchovatou lžící šlehačky s ovocem a zavřete. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačte zbytek ovoce. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Na náplň si ušlehejte smetanu do pevné šlehačky a opatrně promíchejte s tvarohem. Pak přimíchejte polovinu pokrájených jahod.
Každý profiterol rozřízněte na polovinu (můžete je nechat i nedoříznuté), naplňte vrchovatou lžící šlehačky s ovocem a zavřete. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačte zbytek ovoce. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Podobné recepty
- » Žitné palačinky s tvarohovou náplní
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(Hodnocení: 2.29 - hlasovalo 7x) - » Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Meruňkový koláč s tvarohovou náplní
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bochníčky s tvarohovou pomazánkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Šibřinky s tvarohovou náplní a povidlovou omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Paprikový salát s tvarohovou zálivkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234621) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131897) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy