Třená mramorová bábovka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Třená mramorová bábovka

Suroviny

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a utřete je s cukrem a máslem do běla a krémova. Bílky ušlehejte dotuha. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a postupně ji vmíchejte ke žloutkové směsi, na střídačku s mlékem. Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na dva díly (velikosti dvou třetin a jedné třetiny). Do třetinového dílu vmíchejte kakao. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou a nakonec zbytek světlé. Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist