Sušenkový hřbet s broskvemi
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- tmavé Bebe sušenky 1 balíček
- zakysaná smetana 200 g
- cukr moučka 2 lžíce
- smetana ke šlehání 200 ml
- želatinový ztužovač zastudena 1 ks
- malý broskvový kompot 1 ks
- světlé Bebe sušenky 1 balení
- čokoládová poleva v sáčku 1 ks
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 12
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy klademe tmavé sušenky. Do zakysané smetany přimícháme moučkový cukr. Šlehačku ušleháme dotuha. Želatinový ztužovač zastudena připravíme podle návodu a vmícháme ho do šlehačky a smetany.
Broskvový kompot slijeme a necháme okapat. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Vrstvu sušenek lehce pokropíme kompotovou šťávou. Na vrstvu sušenek naneseme vrstvu smetanové směsi, poklademe vrstvou nakrájených broskví a na to položíme vrstvu světlých sušenek, které opět lehce pokropíme kompotovou šťávou. Naneseme zbytek smetanové směsi a poklademe opět světlými sušenkami.
Dezert necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Vyklopíme jej opatrně z formy, odstraníme fólii a vršek potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
Broskvový kompot slijeme a necháme okapat. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Vrstvu sušenek lehce pokropíme kompotovou šťávou. Na vrstvu sušenek naneseme vrstvu smetanové směsi, poklademe vrstvou nakrájených broskví a na to položíme vrstvu světlých sušenek, které opět lehce pokropíme kompotovou šťávou. Naneseme zbytek smetanové směsi a poklademe opět světlými sušenkami.
Dezert necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Vyklopíme jej opatrně z formy, odstraníme fólii a vršek potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
Podobné recepty
- » Sušenkový dortík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sušenkový salám
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí prsa se slaninou ve formě srnčího hřbetu
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Kančí hřbet
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Bílkový srnčí hřbet s jablky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pečený hřbet ze selátka s bylinkami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Rýžový srnčí hřbet
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015780) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308599) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237356) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232324) - » Couračka
(Navštívilo: 150781) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131054) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113672)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy