Sušenkový hřbet s broskvemi

Kategorie: Moučníky

Autor:

Sušenkový hřbet s broskvemi

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy klademe tmavé sušenky. Do zakysané smetany přimícháme moučkový cukr. Šlehačku ušleháme dotuha. Želatinový ztužovač zastudena připravíme podle návodu a vmícháme ho do šlehačky a smetany.

Broskvový kompot slijeme a necháme okapat. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Vrstvu sušenek lehce pokropíme kompotovou šťávou. Na vrstvu sušenek naneseme vrstvu smetanové směsi, poklademe vrstvou nakrájených broskví a na to položíme vrstvu světlých sušenek, které opět lehce pokropíme kompotovou šťávou. Naneseme zbytek smetanové směsi a poklademe opět světlými sušenkami.

Dezert necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Vyklopíme jej opatrně z formy, odstraníme fólii a vršek potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist