Ořechové řezy s jablečnou polevou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Ořechové řezy s jablečnou polevou

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve větší míse smícháme bílky a špetku soli. Šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Bílky bychom měli nechat ohřát na pokojovou teplotu, sníh lépe drží tuhost.

V jiné nádobě našleháme žloutky s cukrem. Lehce vpracujeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pomletými ořechy. Nakonec pomalu vmícháme olej a ušlehaný sníh.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10–15 minut. Potom vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do kastrůlku a zalijeme 400 ml vody. Přidáme cukr a citronovou šťávu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Pak rozmícháme pudink ve 100 ml vody a vlijeme k jablkům. Ještě krátce povaříme, aby směs ztuhla.

Jablečnou směs nalijeme na upečený korpus, lžící ji rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník dáme alespoň na hodinu do lednice vychladit. Potom ho nakrájíme na řezy a podáváme. Kdo má rád, ozdobí jednotlivé porce kopečkem šlehačky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist