Ořechové řezy s jablečnou polevou
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- vejce 4 ks
- soli 1 špetka
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka 150 g
- kypřicí prášek 0.5 ks
- ořechy 200 g
- slunečnicový olej 5 lžíce
- Pudink
- vanilkový pudink 1 ks
- jablka 4 ks
- cukr 2 lžíce
- citron 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ve větší míse smícháme bílky a špetku soli. Šleháme, dokud nevznikne tuhý sníh. Bílky bychom měli nechat ohřát na pokojovou teplotu, sníh lépe drží tuhost.
V jiné nádobě našleháme žloutky s cukrem. Lehce vpracujeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pomletými ořechy. Nakonec pomalu vmícháme olej a ušlehaný sníh.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10–15 minut. Potom vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do kastrůlku a zalijeme 400 ml vody. Přidáme cukr a citronovou šťávu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Pak rozmícháme pudink ve 100 ml vody a vlijeme k jablkům. Ještě krátce povaříme, aby směs ztuhla.
Jablečnou směs nalijeme na upečený korpus, lžící ji rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník dáme alespoň na hodinu do lednice vychladit. Potom ho nakrájíme na řezy a podáváme. Kdo má rád, ozdobí jednotlivé porce kopečkem šlehačky.
V jiné nádobě našleháme žloutky s cukrem. Lehce vpracujeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pomletými ořechy. Nakonec pomalu vmícháme olej a ušlehaný sníh.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10–15 minut. Potom vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do kastrůlku a zalijeme 400 ml vody. Přidáme cukr a citronovou šťávu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Pak rozmícháme pudink ve 100 ml vody a vlijeme k jablkům. Ještě krátce povaříme, aby směs ztuhla.
Jablečnou směs nalijeme na upečený korpus, lžící ji rovnoměrně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník dáme alespoň na hodinu do lednice vychladit. Potom ho nakrájíme na řezy a podáváme. Kdo má rád, ozdobí jednotlivé porce kopečkem šlehačky.
Podobné recepty
- » Rychlé ořechové řezy s pudinkem
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Ořechové řezy se žloutkovou polevou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ořechové kávové řezy
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x) - » Trvanlivé ořechové řezy
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Rychlé ořechové řezy s pudingem
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Ořechové řezy I
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ořechové řezy dvou barev
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy