Perníkový zajíček

Kategorie: Moučníky

Autor:

Perníkový zajíček

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Žloutky utřete s medem. Postupně k nim zašlehejte vodu. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty vmíchejte postupně mouku prosátou s kypřícím práškem a koření. Nakonec zlehka vmíchejte sníh. Těsto nalijte do formy, vložte ji do trouby vyhřáté na 165°C a pečte asi 35 minut. Pomocí špejle se přesvědčte, zda je těsto dobře propečené.

Upečeného zajíčka nechte chvíli vychladnout ve formě, pak jej opatrně vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. K cukru přilijte vodu, šťávu a šlehejte tak dlouho, až vznikne hladká bílá poleva. Celého zajíčka potřete polevou. Část polevy můžete obarvit a použít pro zvýraznění čumáčku nebo jiné části zajíčka. Před zaschnutím ozdobte cukrovými kytičkami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist