Focaccia s rozmarýnem a tymiánem
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Hladká mouka 450 g
- Sušené droždí 2 lžička
- Vločková mořská sůl 1 lžička
- Čerstvý rozmarýn 1 lžíce
- Čerstvý tymián 1 lžíce
- Extra panenský olivový olej 4 lžíce
Doba přípravy: 110 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mouku prosejte do velké mísy a vmíchejte k ní droždí a 1 lžičku mořské soli. Přidejte nasekané bylinky a buď vařečkou nebo elektrickým hnětačem zatřete olivový olej a tolik vlažné vody (asi 250-300 ml), aby vzniklo vláčné těsto. Přesuňte z mísy na vál nebo pracovní plochu a deset minut hněťte.
Čistou mísu vytřete pomocí štětce olivovým olejem, vložte do ní prohnětené těsto a zakryjte vlhkou utěrkou nebo fólií. Nechte na teplém místě kynout nejméně hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Těstem na pracovní ploše nebo válu párkrát bouchněte, abyste z něj vypudili vzduch, a pak ho rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte jako ovál o výšce asi 1 cm. Položte na olejem vymazaný plech, přetáhněte olejem potřenou fólií a nechte ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejte na 220°C.
Do placek zapíchejte snítky rozmarýnu a dobře posypte krystaly mořské soli. Zaklepejte olejem a pečte 15 - 20 minut. Zabalte do čisté utěrky k vychladnutí. Spotřebujte ten samý den.
Čistou mísu vytřete pomocí štětce olivovým olejem, vložte do ní prohnětené těsto a zakryjte vlhkou utěrkou nebo fólií. Nechte na teplém místě kynout nejméně hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Těstem na pracovní ploše nebo válu párkrát bouchněte, abyste z něj vypudili vzduch, a pak ho rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte jako ovál o výšce asi 1 cm. Položte na olejem vymazaný plech, přetáhněte olejem potřenou fólií a nechte ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejte na 220°C.
Do placek zapíchejte snítky rozmarýnu a dobře posypte krystaly mořské soli. Zaklepejte olejem a pečte 15 - 20 minut. Zabalte do čisté utěrky k vychladnutí. Spotřebujte ten samý den.
Podobné recepty
- » Focaccia s olivami a rozmarýnem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Plněná Focaccia
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Domácí Focaccia
(Hodnocení: 1.82 - hlasovalo 11x) - » Celozrnná focaccia bez kynutí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Focaccia s olivami, sušenými rajčaty a tymiánem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » chléb Focaccia
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborová focaccia
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy