Focaccia s rozmarýnem a tymiánem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Focaccia s rozmarýnem a tymiánem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 110 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku prosejte do velké mísy a vmíchejte k ní droždí a 1 lžičku mořské soli. Přidejte nasekané bylinky a buď vařečkou nebo elektrickým hnětačem zatřete olivový olej a tolik vlažné vody (asi 250-300 ml), aby vzniklo vláčné těsto. Přesuňte z mísy na vál nebo pracovní plochu a deset minut hněťte.

Čistou mísu vytřete pomocí štětce olivovým olejem, vložte do ní prohnětené těsto a zakryjte vlhkou utěrkou nebo fólií. Nechte na teplém místě kynout nejméně hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.

Těstem na pracovní ploše nebo válu párkrát bouchněte, abyste z něj vypudili vzduch, a pak ho rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte jako ovál o výšce asi 1 cm. Položte na olejem vymazaný plech, přetáhněte olejem potřenou fólií a nechte ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejte na 220°C.

Do placek zapíchejte snítky rozmarýnu a dobře posypte krystaly mořské soli. Zaklepejte olejem a pečte 15 - 20 minut. Zabalte do čisté utěrky k vychladnutí. Spotřebujte ten samý den.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist