Mandlovo - marcipánová roláda

Kategorie: Moučníky

Autor:

Mandlovo - marcipánová roláda

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejeme na teplotu 170°C. Mandlové plátky určené do těsta a na zdobení rovnoměrně nasypeme na čistý plech a vložíme do trouby a při časté kontrole (každé 2 - 3 minuty) a otáčení je upečeme do zlatova.
Mezitím si připravíme piškotové těsto: žloutky oddělíme od bílků, z bílků spolu s celkovým množstvím cukru vymícháme pevný sníh, přidáme žloutky a mandlové aroma a zlehka promícháme.
Jednu třetinu opražených mandlí rozdrtíme nadrobno mezi prsty. Mezitím troubu nastavíme na teplotu 220°C. Mouku smícháme s rozdrcenými mandlovými plátky a potom opatrně vařečkou postupně přimícháme ke sněhu. Těsto vylijeme na plech velký 32 × 35 cm vyložený papírem na pečení a uhladíme. Pečeme 10 - 12 minut v předehřáté troubě při teplotě 220°C.
Na přípravu krému uvaříme pudink s mlékem na základě instrukcí na balení, ale bez cukru, a necháme vychladnout. Heru s moučkovým cukrem utřeme do pěny, přimícháme vychladlý pudink a 4 kávové lžičky mandlového aroma. Na potření těsta použijeme 80% krému tak, aby podél jedné delší strany zůstal 2 až 2,5 centimetrové pás volný.
Marcipán propracujeme a přidáme k němu několik kapek vody. Následně z něj vyválíme 35 cm dlouhý rovnoměrný válec. Ten položíme na krémovou vrstvu a postupně balíme směrem k nepotřenému místu.
Zbylý krém použijeme na potření vnější části rolády a posypeme zbylými mandlemi. Odložíme do ledničky na 3 - 4 hodiny a pak nakrájíme pomocí nože ponořeného do horké vody.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist