Černobílé pečivo
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- bílek 1 ks
- cukr krystal 150 g
- tmavá čokoláda 50 g
- kakao 2 lžička
- kypřící prášek 1.2 lžička
- máslo 180 g
- hladká mouka 250 g
- dřeň vanilkového lusku 1.2 ks
- smetana 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- žloutek 2 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mouku, kypřící prášek, cukr, žloutky, máslo, sůl, smetanu a vanilkovou dřeň smícháme a uhněteme těsto. Do 200g těsta zapracujeme čokoládu a kakao. Z obou těst vytvoříme koule, zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
Šachovnice:
Z obou těst odebereme po dvou třetinách. Světlé těsto rozdělíme na dva díly, z jednoho vyválíme 18 cm široký plát, ze druhého 1 cm silný obdélník, z tmavého těsta vyválíme stejný obdélník. Oba obdélníky nakrájíme na stejné pruhy a potřeme bílkem. Plát ze světlého těsta potřeme bílkem, položíme na něj 9 světlých a 9 tmavých pruhů na sebe do vzoru šachovnice a plát s pruhy zabalíme. Zbytek odkrojíme a těsto ve švu přimáčkneme. Chladíme 60 minut, pak nakrájíme na plátky.
Spirálky:
Ze zbylých těst vyválíme stejně silné a velké pláty. Světlý potřeme bílkem, přiložíme tmavý a srolujeme. Chladíme 60 minut, z válečku pak krájíme 5 mm silná kolečka.
Troubu předehřejeme na 180°C. Pečivo narovnáme na plech. Pečeme asi 15 minut.
Šachovnice:
Z obou těst odebereme po dvou třetinách. Světlé těsto rozdělíme na dva díly, z jednoho vyválíme 18 cm široký plát, ze druhého 1 cm silný obdélník, z tmavého těsta vyválíme stejný obdélník. Oba obdélníky nakrájíme na stejné pruhy a potřeme bílkem. Plát ze světlého těsta potřeme bílkem, položíme na něj 9 světlých a 9 tmavých pruhů na sebe do vzoru šachovnice a plát s pruhy zabalíme. Zbytek odkrojíme a těsto ve švu přimáčkneme. Chladíme 60 minut, pak nakrájíme na plátky.
Spirálky:
Ze zbylých těst vyválíme stejně silné a velké pláty. Světlý potřeme bílkem, přiložíme tmavý a srolujeme. Chladíme 60 minut, z válečku pak krájíme 5 mm silná kolečka.
Troubu předehřejeme na 180°C. Pečivo narovnáme na plech. Pečeme asi 15 minut.
Podobné recepty
- » Pečivo z listového těsta
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 31x) - » Slané bramborové pečivo
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » PAŘÍŽSKÉ PEČIVO
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Banketní pečivo
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » drobné slané pečivo
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » ŽLOUTKOVÉ PEČIVO VE FORMIČKÁCH
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » DUTÉ PEČIVO
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy