jahody s mascarpone a bílím rumem

Kategorie: Moučníky

Autor:

jahody s mascarpone a bílím rumem

Suroviny

Porce: 2 + –
  • jahody 350 g
  • mascarpone 350 g
  • lístek máty 2 ks
  • mléko 400 ml
  • pudinkový prášek 1 balení
  • bílý rum 4 lžíce
  • třinový cukr 3 lžíce

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V menším rendlíčku opatrně povaříme jahody s třtinovým cukrem. Ovoce zlehka propasírujeme nebo rozmixujeme, ale jen chvíli, abychom z ovoce neměli kaši.
Poté pomalu přilijeme bílého rumu a na mírném plameni 2 minuty ohříváme. Stáhneme plamen a necháme dojít.
Mezitím si dle návodu připravíme vanilkový pudink. Pudink necháme vychladit na pokojovou teplotu.
Když je pudink vychlazený, přidáme do něj sýr mascarpone a vše vyšleháme do pěny. Opravdu je důležité, aby byl pudink vlažný, jinak by se sýr roztekl a směs by nebyla kompaktní.
Poté do skleněných mističek nebo skleniček klademe tenké vrsty krému a ovocné směsi. Menší množství vytvoří efektní proužky. Na závěr dáme vrstvu krému a rozpůlenou jahodu na ozdobu. Dezerty pěkně odekorují také lístky čerstvé máty.
Před podáváním necháme jahody s mascarpone pěnou vychladit, aby nás v letních dnech pěkně osvěžili.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist