Žloutkové řezy

Kategorie: Moučníky

Autor:

Žloutkové řezy

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Rozdělte těsto na poloviny. Každou půlku rozválejte na pomoučené ploše do placky tak, aby „sedla“ na plech. Důkladně těsto na plechu propíchejte po celé ploše vidličkou, aby se během pečení nenafouklo. Pečte ho asi 10 minut při 180 ºC, nebo dokud nebude mít zlatavý nádech. Po upečení nechte pláty těsta vychladnout.

2
KRÉM: Většinu mléka nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm žloutky. Hrnec postavte na plotnu. Ve zbylém mléce rozmíchejte oba pudinkové prášky a oba cukry a přilijte směs do hrnce. Přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte 2 minuty a stále míchejte – vznikne hustý pudink, který dejte vychladnout. Ve vedlejší nádobě vyšlehejte šlehačku. Až bude pudink úplně chladný, se šlehačkou ho promíchejte.

3
Vychladlé pláty těsta ještě rozdělte na třetiny. Jednu třetinu potřete marmeládou, na ni naneste vrstvu krému a přiklopte dalším plátem těsta. Ten opět potřete marmeládou, navrstvěte krém a přiklopte třetím plátem, který posypte moučkovým cukrem. Stejně promažte i druhou část těsta. Slepené pláty zabalte do fólie, vložte je do lednice a nechte odležet 12 až 24 hodin. Podávejte nakrájené na kostky.

4
Prima tip: Až vás bude „trápit“ přemíra jahod na zahrádce, zkuste jich několik nakrájet na plátky a zakomponovat je do řezů mezi marmeládu a krém.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist