Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Heru utřeme se směsí mouky, prášku do pečiva a moučkového cukru. Citron opláchneme horkou vodou a nastrouháme kůru. Do směsi s Herou vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, 1–2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy a žloutky. Uhněteme těsto. Těsto rozdělíme na 2 části stejné velikosti, které zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v lednici alespoň 30 minut.
Mezitím připravíme náplň: pudinkový prášek smícháme s mlékem, přidáme cukr a na mírném ohni uvaříme hustý pudink. Po vychladnutí smícháme se zakysanou smetanou. Broskve omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kousky o velikosti 2 × 2 cm a vmícháme do pudinkového krému. Pokud moučník připravujeme z broskvového kompotu, broskve před zpracováním necháme okapat. Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do broskvovo-pudinkové směsi. Z jedné poloviny těsta vyválíme plát o velikosti 20 × 35 cm a položíme ho na plech vymazaný Herou. Těsto rovnoměrně potřeme broskvovo-pudinkovým krémem. Poté vyválíme plát z druhé poloviny těsta a tím přikryjeme krémovou vrstvu.
Povrch koláče potřeme našlehaným vajíčkem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě 180 °C (v horkovzdušné troubě 165 °C) přibližně po dobu 40 minut.
Necháme vychladnout na pekáči, poté dáme uležet do lednice. Koláč musí být úplně vychladlý, abychom ho mohli nakrájet. Před servírováním nakrájíme na kostky a posypeme směsí vanilkového a moučkového cukru.
Tip: Příprava není snadná, jelikož těsto je velice křehké. Kdybychom přidali do těsta větší množství mouky, při pečení by příliš vyschlo. K usnadnění práce s těstem doporučujeme začátečníkům, aby těsto vyváleli mezi dvěma vrstvami pečicího papíru a pak ho vyklopili přímo na pekáč.
Tip: Před přidáním nakrájených broskví můžeme do pudinkového krému přimíchat 1 polévkovou lžíci pšeničné krupice . Tím bude krém tužší a po upečení se moučník lépe krájí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist