TARTE TATIN S RUMOVOU ZMRZLINOU
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- Suroviny na jeden korpus
- žloutek 2 ks
- cukr moučka 70 g
- vanilka 1 ks
- máslo 125 g
- hladká mouka 250 g
- sůl 1 špetka
- prášek do pečiva 1 lžička
- citrónová kůra 1 ks
- Náplň
- jabko 3 ks
- cukr krupice 150 g
- Suroviny na rumovou zmrzlinu
- žloutek 130 g
- cukr krystal 200 g
- smetana 600 ml
- vanilkový lusk 1 ks
- rozinky 100 g
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Máslo, cukr, žloutek, kůru, vanilku a sůl utřeme do světle žluté pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto. Vložíme min. na 30 minut do lednice.
Koláčovou formu vymažeme máslem. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel a opékáme v něm na měsíčky nakrájená jablka (šestiny nebo osminy jablek). Jablka vyložíme na dno formy. Karamel, který zůstane na pánvi, přilijeme k jablkům. Vyválíme těsto do průměru formy, tloušťka cca 1,5 cm a jablka jím přikryjeme. Upečeme ve vyhřáté troubě při 160-170°C. Necháme chvíli vychladit a vyklopíme na talíř.
Smetanu s cukrem a vanilkovým luskem přivedeme k varu. Stáhneme a do horkého rozvaru přidáme žloutky, rozmíchané v trošce studené smetany. Procedíme přes síto a vložíme marinované rozinky a promícháme. Vychladíme a dáme v misce do mrazáku. Po hodině vyjmeme a opět znovu promícháme, tento proces opakujeme do doby, dokud rozvar nebude mít táhlou konzistenci. Zamrazíme v uzavíratelné nádobě.
Koláčovou formu vymažeme máslem. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel a opékáme v něm na měsíčky nakrájená jablka (šestiny nebo osminy jablek). Jablka vyložíme na dno formy. Karamel, který zůstane na pánvi, přilijeme k jablkům. Vyválíme těsto do průměru formy, tloušťka cca 1,5 cm a jablka jím přikryjeme. Upečeme ve vyhřáté troubě při 160-170°C. Necháme chvíli vychladit a vyklopíme na talíř.
Smetanu s cukrem a vanilkovým luskem přivedeme k varu. Stáhneme a do horkého rozvaru přidáme žloutky, rozmíchané v trošce studené smetany. Procedíme přes síto a vložíme marinované rozinky a promícháme. Vychladíme a dáme v misce do mrazáku. Po hodině vyjmeme a opět znovu promícháme, tento proces opakujeme do doby, dokud rozvar nebude mít táhlou konzistenci. Zamrazíme v uzavíratelné nádobě.
Poznámka:
130 g žloutek (7 ks)rozinky předem namočíme do 150 ml rumu
Podobné recepty
- » Ananasový tarte tatin
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbový tarte Tatin
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Flammkuchen (Tarte)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jablečný tarte I.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ananasový tarte tatin
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbový tarte Tatin
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Žitný kvásek na pečení chleba - startér podle Petera Reinharta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308558) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232297) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131048) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113667)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy