TARTE TATIN S RUMOVOU ZMRZLINOU

Kategorie: Moučníky

Autor:

TARTE TATIN S RUMOVOU ZMRZLINOU

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo, cukr, žloutek, kůru, vanilku a sůl utřeme do světle žluté pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme hladké těsto. Vložíme min. na 30 minut do lednice.

Koláčovou formu vymažeme máslem. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel a opékáme v něm na měsíčky nakrájená jablka (šestiny nebo osminy jablek). Jablka vyložíme na dno formy. Karamel, který zůstane na pánvi, přilijeme k jablkům. Vyválíme těsto do průměru formy, tloušťka cca 1,5 cm a jablka jím přikryjeme. Upečeme ve vyhřáté troubě při 160-170°C. Necháme chvíli vychladit a vyklopíme na talíř.

Smetanu s cukrem a vanilkovým luskem přivedeme k varu. Stáhneme a do horkého rozvaru přidáme žloutky, rozmíchané v trošce studené smetany. Procedíme přes síto a vložíme marinované rozinky a promícháme. Vychladíme a dáme v misce do mrazáku. Po hodině vyjmeme a opět znovu promícháme, tento proces opakujeme do doby, dokud rozvar nebude mít táhlou konzistenci. Zamrazíme v uzavíratelné nádobě.

Poznámka:

130 g žloutek (7 ks)
rozinky předem namočíme do 150 ml rumu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist