Slezský koláč s drobenkou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Slezský koláč s drobenkou

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s krupicovým i vanilkovým cukrem a herou do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Obě vaječné hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku.
Pekáček s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme do něj těsto a předpékáme ho v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
Mezitím připravíme náplň. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a dužinu i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou a posypeme cukrem. Na drobenku smícháme heru, mouku a cukr.
Předpečený koláč vyjmeme z trouby, ihned na něj rozložíme plátky jablek a posypeme drobenkou. Koláč dopékáme při 180 °C dalších 20 minut. Necháme vychladnout v pekáčku a pak nakrájíme na kousky.

Poznámka:

koláče uděláme 15 až 20 porcí
mouky a herys si připravíme o trochu víc - na formu
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist