Odpalovaná hnízda
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek
Suroviny
- Pálená hmota
- voda 200 g
- hera máslová 50 g
- hladká mouka 400 g
- cukr 1 špetka
- sůl 1 špetka
- vejce 10 ks
- Krém
- hera máslová 250 g
- kondenzované slazené mléko 100 g
- vlašský ořechy 100 g
- bílá čokoláda 100 g
- Oplatkové těsto
- bílky 100 g
- moučkový cukr 100 g
- hera máslová 100 g
- kakao 50 g
- hladká mouka 100 g
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Korpus se skládá ze dvou částí - odpalovaného těsta a těsta oplatkového. Vodu s tukem Hera máslová příchuť, solí a cukrem přivedeme k varu, poté vmícháme mouku a provaříme, dokud se hmota nepřestane lepit na vařečku.
Poté necháme lehce vychladnout a do ještě teplé hmoty postupně vmícháme celá vejce.
Hmotu pomocí sáčku nastříkáme na vymazaný plech do tvaru větrníků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180° C.
Hotové vychladlé větrníčky rozkrojíme na polovinu a použijeme jako misku, na kterou nastříkáme krém dle chuti. Z jednoho větrníku tedy budeme mít dvě hnízda.
Krém: Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem.
Poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme mleté vlašské ořechy.
Nastříkaný krém poté ozdobíme oplatkovým hnízdem.
Všechny suroviny spojíme ruční metlou do hladké hmoty a pomocí sáčku nebo zoubkované karty utvoříme na plech jednotlivé pásy, ze kterých se pak vytvoří hnízdo. Pečeme na 200° C.
Poté za horka stočíme do velikosti připravených korpusů z odpalovaného těsta s krémem.
Pruhy, které tvoří jednotlivá hnízda, je vždy před pečením dobré spojit na jednom konci do tvaru krátkého hřebenu s velmi dlouhými zuby. Stočíme tak vždy jedno kompletní hnízdo.
Po upečení a vychlazení hnízda umístíme na korpusy z odpalovaného těsta s krémem a dozdobíme vajíčky z marcipánu.
Poté necháme lehce vychladnout a do ještě teplé hmoty postupně vmícháme celá vejce.
Hmotu pomocí sáčku nastříkáme na vymazaný plech do tvaru větrníků a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180° C.
Hotové vychladlé větrníčky rozkrojíme na polovinu a použijeme jako misku, na kterou nastříkáme krém dle chuti. Z jednoho větrníku tedy budeme mít dvě hnízda.
Krém: Vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem.
Poté všleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmícháme mleté vlašské ořechy.
Nastříkaný krém poté ozdobíme oplatkovým hnízdem.
Všechny suroviny spojíme ruční metlou do hladké hmoty a pomocí sáčku nebo zoubkované karty utvoříme na plech jednotlivé pásy, ze kterých se pak vytvoří hnízdo. Pečeme na 200° C.
Poté za horka stočíme do velikosti připravených korpusů z odpalovaného těsta s krémem.
Pruhy, které tvoří jednotlivá hnízda, je vždy před pečením dobré spojit na jednom konci do tvaru krátkého hřebenu s velmi dlouhými zuby. Stočíme tak vždy jedno kompletní hnízdo.
Po upečení a vychlazení hnízda umístíme na korpusy z odpalovaného těsta s krémem a dozdobíme vajíčky z marcipánu.
Podobné recepty
- » Odpalovaná vajíčka s krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vosí hnízda
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 42x) - » Vosí Hnízda
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 12x) - » Kokosová vosí hnízda
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Vosí hnízda
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hnízda z uzeného bůčku
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 1x) - » Hranolková hnízda plněná rostbífem, sýrem a vejci
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316305) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234625) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy