Koláč Zebra

Kategorie: Moučníky

Autor:

Koláč Zebra

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Oddělíme bílky od žloutků. Ke žloutkům přidáme cukr, vanilkový cukr a vše rozmícháme. Poté přidáme vodu a olej. Opět promícháme. Do mouky prosejeme kypřící prášek a vmícháme k žloutkům. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta, aby těsto zůstalo lehké. Rozdělíme na poloviny, do jedné zamícháme kakao.
Dortovou formu vysteleme pečícím papírem. Do středu střídavě nabíráme těsto. 2 lžíce světlého a 2 lžíce tmavého těsta do středu formy.
Takto střídavě pokračujeme, dokud máme těsto. Samo se rozprostře a vytvoří proužky. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Párátkem kontrolujeme propečení. Pokud se na párátko těsto nelepí, je upečené.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist