Sloní slza s krémem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Sloní slza s krémem

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku, kypřicí prášek a z bílků ušlehaný sníh.
Na plech vyložený alobalem (potřený tukem a vysypaný moukou) vlijeme těsto a dáme je péci. Pozor, je za chvilku hotové. Pečeme při 150 °C.Placka nesmí být moc přesušená, nešla by přehnout.
Upečené těsto přehneme i s alobalem přes váleček a necháme vychladnout. Připravíme si krémovou náplň. Oba pudinky svaříme s mlékem na hustou směs. Do vychladlé vmícháme máslo, cukr a rum. Vyšleháme hladký krém.
Těsto rozevřeme, potřeme krémem, do středu vložíme banány a pomažeme zbytkem krému. Celé přehneme do tvaru slzy a odstraníme alobal.
Slzu polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist