Med z květů černého bezu

Kategorie: Moučníky

Autor:

Med z květů černého bezu

Suroviny

Porce: 1 + –
  • květ černého bezu 40 ks
  • citrón 2 ks
  • voda 1 l
  • cukr 1 kg

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Květy zbavíme zelených stonků, odstraníme ručně nečistoty, ale květy nepereme
2. Očištěné květy roztrháme na malé kousky, zalijeme vodou a přidáme plátky citrónu
3. Vaříme 10-15 minut, pak výluh necháme 24 hodin stát někde na chladném místě
4. Vyluhovanou tekutinu přecedíme přes plátno nebo umělohmotné sítko
5. Do čistého výluhu přidáme cukr a za častého míchání vaříme na mírném ohni asi 1, 5 hodiny, až nám med zhoustne
6. Hotový med plníme do čistých suchých skleniček od dětské přesnídávky a necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.

Doporučení:
Med skladujeme v temnu a chladnu.

Poznámka:

květ bezu - celé trsy
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist