Oříšková čokoláda v čokoládovém pelíšku

Kategorie: Moučníky

Autor:

Oříšková čokoláda v čokoládovém pelíšku

Suroviny

Porce: 6 + –
  • kondenzované slazené mléko 300 ml
  • plnotučné mléko 100 ml
  • med 1 lžíce
  • vanilková esence 1.2 lžička
  • oříšky 100 g
  • čokoládové hoblinky 200 g
  • pražené lístkové oříšky 50 g
  • mochyně 6 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Dobře vychlazené kondenzované mléko smícháme s medem, plnotučným mlékem, vanilkovou esencí a strouhanými oříšky, směs naplníme nejlépe do kovové misky a necháme zmrznout, pod dobu zmrazování zmrzlinu několikrát promícháme
2. Na vychlazené talířky nebo misky urovnáme čokoládové hoblinky, posypeme je moučkovým cukrem a praženými oříšky, do středu každé porce umístíme kopeček zmrzliny
3. Talířky nebo misky ještě ozdobíme mochyněmi a šlehačkou a ihned podáváme.

Poznámka:

Mochyně peruánská
Physalis peruviana, tedy Mochyně je pěstovaná jak pro její měchýřky, které se suší a používají do suchých vazeb, tak pro plody, které se hodí do salátů i na zavařování nebo kandování.

Je to jednoletá rostlina, patřící do čeledi lilkovitých, původem z tropických oblastí Jižní Ameriky. Je blízká příbuzná české Mochyně jedlé (Physalis alkekengi) - lidově Židovské třešni. Plody jsou narozdíl od té české žluté a kalich je papírově šedý.

Roste na slunci i v polostínu, na propustné půdě. Je plně mrazuvzdorná. Kvete nenápadnými bílými květy, měchýřky vznikají na podzim z květních kalichů. Po jejich zaschnutí lze sklízet i plody s vysokým obsahem vitamínu C. Před konzumací se musí nechat uležet.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist