Briošky
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Mouku prosejeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s trochou mouky
2. Kvásek necháme na teplém místě vzejít
3. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto
4. Necháme vykynout
5. Z těsta vytvarujeme váleček, ze kterého pak odkrajujeme kousky o hmotnosti 30 g
6. Tvoříme podlouhlé briošky, klademe na pomaštěný plech, potřeme žloutkem a necháme zaschnout
7. Po zaschnutí uděláme na každém kousku tři šikmé zářezy za sebou, pak briošky upečeme, při teplotě kolem 160 °C, dozlatova
8. Upečené briošky nařízneme, ale nedokrojíme a plníme pikantními pomazánkami
2. Kvásek necháme na teplém místě vzejít
3. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto
4. Necháme vykynout
5. Z těsta vytvarujeme váleček, ze kterého pak odkrajujeme kousky o hmotnosti 30 g
6. Tvoříme podlouhlé briošky, klademe na pomaštěný plech, potřeme žloutkem a necháme zaschnout
7. Po zaschnutí uděláme na každém kousku tři šikmé zářezy za sebou, pak briošky upečeme, při teplotě kolem 160 °C, dozlatova
8. Upečené briošky nařízneme, ale nedokrojíme a plníme pikantními pomazánkami
Podobné recepty
- » Švýcarské briošky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Švýcarské briošky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pomerančové briošky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Briošky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Briošky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Minibriošky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy