Rybízový parfait

Kategorie: Moučníky

Autor:

Rybízový parfait

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Strouhaný kokos nasypat do teflonové pánve, za stálého míchání namírném ohni opražit nasucho dozlatova. Dát do mísy, nechat vychladnout a 1 lžíci odložit na ozdobu. Smetanu ušlehat dopevna a uložit do chladičky. Přebraný rybíz dát na síto, pod proudem studené vody pořádně omýt a nechat okapat. Několik hroznů dát stranou na ozdobu. Zbylý rybíz pomocí vidličky zbavit stopek a také odložit. Žloutky, cukr, limetkovou kůru i šťávu a pomerančový likér v horké vodní lázni ušlehat do pěny (použít metly el. šlehače). Mísu s pěšnou vyndat z lázně a vmíchat koksové mléko a nakonec polovinu šlehačky. Vmíchat druhou polovinu šlehačky s rybízem a směs uložit do mrazícího boxu nejméně na 10 hodin. Potom mísu s dezertem postavit krátce do horké vody, vyklopit na talíř a nakrájet. Ozdobit opraženým kokosem, rybízem a lístky meduňky.

Poznámka:

šťáva a kůra s 1 limetky
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist