Brioška

Kategorie: Moučníky

Autor:

Brioška

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Francie

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Všechny suroviny dáme do mísy, promísíme je a uhněteme hladké těsto.
Těsto poté vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.
Necháme je v teplém místě 45 minut pod útěrkou vykynout. Po vykynutí z každého dílu vyválíme cca 4 mm tenkou placku a rádélkem placku rozkrájíme na 6-8 stejných trojúhelníků.
Každý trojúhelník srolujeme od široké základny ke špičce trojúhelníku a špičku přimáčkneme. Briošky poté vložíme na pečícím papírem vyložený pekáč špičkou dolů, aby se při pečení brioška nerozbalila. Necháme kynout dalších 45 minut a poté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 160°C . Pečeme 15 minut do zhnědnutí.
Také můžeme udělat z briošky makovky, když ji při potření rozšlehaným vejcem posypeme nemletým mákem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist