Brioška
Kategorie: Moučníky
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Mléko - vlažné 400 ml
- Hladká mouka 1 kg
- Cukr krupice 120 g
- Sádlo 100 g
- Sůl 12 g
- Droždí 60 g
- Na potření :
- Vejce 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Francie
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Všechny suroviny dáme do mísy, promísíme je a uhněteme hladké těsto.
Těsto poté vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.
Necháme je v teplém místě 45 minut pod útěrkou vykynout. Po vykynutí z každého dílu vyválíme cca 4 mm tenkou placku a rádélkem placku rozkrájíme na 6-8 stejných trojúhelníků.
Každý trojúhelník srolujeme od široké základny ke špičce trojúhelníku a špičku přimáčkneme. Briošky poté vložíme na pečícím papírem vyložený pekáč špičkou dolů, aby se při pečení brioška nerozbalila. Necháme kynout dalších 45 minut a poté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 160°C . Pečeme 15 minut do zhnědnutí.
Také můžeme udělat z briošky makovky, když ji při potření rozšlehaným vejcem posypeme nemletým mákem.
Těsto poté vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme jej na 4 díly.
Necháme je v teplém místě 45 minut pod útěrkou vykynout. Po vykynutí z každého dílu vyválíme cca 4 mm tenkou placku a rádélkem placku rozkrájíme na 6-8 stejných trojúhelníků.
Každý trojúhelník srolujeme od široké základny ke špičce trojúhelníku a špičku přimáčkneme. Briošky poté vložíme na pečícím papírem vyložený pekáč špičkou dolů, aby se při pečení brioška nerozbalila. Necháme kynout dalších 45 minut a poté potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 160°C . Pečeme 15 minut do zhnědnutí.
Také můžeme udělat z briošky makovky, když ji při potření rozšlehaným vejcem posypeme nemletým mákem.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017462) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316449) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237959) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234747) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy