Vánoční štola s marcipánem

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vánoční štola s marcipánem

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Německo

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 1 lžičku medu a mouky. Necháme 10 minut kvasit. Do mouky uděláme jamku, do níž nalijeme vykynuté droždí, přidáme zbylý med, 400 g másla a koření. Do těsta zamícháme kandované ovoce, citrónové aroma a mandle. Vše důkladně prohněteme a necháme 20 minut v chladu odpočívat. Marcipán smícháme s moučkovým cukrem a vytvoříme váleček. Odpočinuté těsto vyválíme, uprostřed uděláme jamku, do které vložíme marcipán. Jednou stranou a pak druhou stranou těsta marcipán přiklopíme. Štólu položíme na vymaštěný plech a necháme asi 20 minut odpočívat. Mezitím předehřejeme troubu na 190°C a medovou štolu pečeme 70-80 minut dozlatova. Ještě teplou štolu potřeme 50 g rozpuštěného másla a posypeme moučkovým cukrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist