Banán v čokoládě se zmrzlinou a šlehačkou

Kategorie: Moučníky

Autor:

Banán v čokoládě se zmrzlinou a šlehačkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • čokoláda na vaření 100 g
  • ztužený tuk 40 g
  • cukr 1 lžička
  • banán 4 ks
  • Vanilková zmrzlina 4 kopeček
  • Čokoládový topping 1 balení
  • Šlehačka 1 kelímek

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Čokoládu dáme do nádoby spolu s tukem a cukrem, vše rozpustíme ve vodní lázni, mícháme, až vymícháme hladkou čokoládovou hmotu, tu necháme chvíli mírně zchladnout

2. Oloupané banány položíme na mřížku položenou na talířku (tak zajistíme, že se nám banány k talíři nepřilepí), rozpuštěnou čokoládou je po celé délce polijeme, necháme důkladně ztuhnout

3. Banány položíme na dezertní talířky, doplníme kopečky zmrzliny a šlehačkou, postříkáme toppingem a ihned podáváme.

Poznámka:

Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

topping - čokoládová poleva
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist