Broskev Melba

Kategorie: Moučníky

Autor:

Broskev Melba

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Den předem připravíme vanilkovou zmrzlinu; mléko nalijeme do hrnce, několik vteřin povaříme, přidáme přelomenou vanilku a necháme louhovat
2. Na žloutky nasypeme 60 g moučkového cukru a šleháme 10 minut, až vyrobíme hustý, světle žlutý krém
3. Z mléka vyndáme vanilku a mléko opět zahřejeme, jakmile začne vařit, nalijeme 2 lžíce vanilkového mléka do žloutkového krému, promícháme a pak přidáme zbylé mléko, důkladně hmotu promícháme
4. Hotový krém nalijeme do hrnce se silným dnem a na mírném ohni ho zahříváme, stále mícháme, dokud nezhoustne a neulpí na zadní straně lžíce
5. Zmrzlinu vlijeme do misky a necháme zchladit, pak ji přelijeme do formy na sorbet, či nádoby na zmrzlinu a necháme zamrazit (během prvních 30 minutách zamrazení jí několikrát promícháme!)
6. Den předem připravíme i broskve; ovoce spaříme, oloupeme, pak je rozpůlíme a vypeckujeme
7. Smícháme 100 g cukru s 0,3 l vody a necháme vařit 2-3 minuty, přidáme rozpůlené broskve, na mírném ohni povaříme 5-10 minut, ovoce necháme vychladit a i se sirupem dáme do lednice
8. V hrnci rozmačkáme jahody a přidáme 60 g cukru, na velmi krátkou dobu zahřejeme jen aby se rozpustil cukr a pak hned zchladíme
9. Mandle opražíme nasucho na pánvi, obracíme je dřevěnou vařečkou, necháme vychladnout
10. Těsně před podáváním rozdělíme půlky broskví i se sirupem do pohárů, ovoce poklademe kopečky vanilkové zmrzliny, ty ještě pokapeme rozmačkanými jahodami a posypeme praženými mandlemi.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist