Broskev Melba
Kategorie: Moučníky
Autor: wencek

Suroviny
- moučkový cukr 220 g
- jahody 100 g
- mandlové lupínky 20 g
- broskve 4 ks
- žloutky 3 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- mléko 1.3 l
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Den předem připravíme vanilkovou zmrzlinu; mléko nalijeme do hrnce, několik vteřin povaříme, přidáme přelomenou vanilku a necháme louhovat
2. Na žloutky nasypeme 60 g moučkového cukru a šleháme 10 minut, až vyrobíme hustý, světle žlutý krém
3. Z mléka vyndáme vanilku a mléko opět zahřejeme, jakmile začne vařit, nalijeme 2 lžíce vanilkového mléka do žloutkového krému, promícháme a pak přidáme zbylé mléko, důkladně hmotu promícháme
4. Hotový krém nalijeme do hrnce se silným dnem a na mírném ohni ho zahříváme, stále mícháme, dokud nezhoustne a neulpí na zadní straně lžíce
5. Zmrzlinu vlijeme do misky a necháme zchladit, pak ji přelijeme do formy na sorbet, či nádoby na zmrzlinu a necháme zamrazit (během prvních 30 minutách zamrazení jí několikrát promícháme!)
6. Den předem připravíme i broskve; ovoce spaříme, oloupeme, pak je rozpůlíme a vypeckujeme
7. Smícháme 100 g cukru s 0,3 l vody a necháme vařit 2-3 minuty, přidáme rozpůlené broskve, na mírném ohni povaříme 5-10 minut, ovoce necháme vychladit a i se sirupem dáme do lednice
8. V hrnci rozmačkáme jahody a přidáme 60 g cukru, na velmi krátkou dobu zahřejeme jen aby se rozpustil cukr a pak hned zchladíme
9. Mandle opražíme nasucho na pánvi, obracíme je dřevěnou vařečkou, necháme vychladnout
10. Těsně před podáváním rozdělíme půlky broskví i se sirupem do pohárů, ovoce poklademe kopečky vanilkové zmrzliny, ty ještě pokapeme rozmačkanými jahodami a posypeme praženými mandlemi.
2. Na žloutky nasypeme 60 g moučkového cukru a šleháme 10 minut, až vyrobíme hustý, světle žlutý krém
3. Z mléka vyndáme vanilku a mléko opět zahřejeme, jakmile začne vařit, nalijeme 2 lžíce vanilkového mléka do žloutkového krému, promícháme a pak přidáme zbylé mléko, důkladně hmotu promícháme
4. Hotový krém nalijeme do hrnce se silným dnem a na mírném ohni ho zahříváme, stále mícháme, dokud nezhoustne a neulpí na zadní straně lžíce
5. Zmrzlinu vlijeme do misky a necháme zchladit, pak ji přelijeme do formy na sorbet, či nádoby na zmrzlinu a necháme zamrazit (během prvních 30 minutách zamrazení jí několikrát promícháme!)
6. Den předem připravíme i broskve; ovoce spaříme, oloupeme, pak je rozpůlíme a vypeckujeme
7. Smícháme 100 g cukru s 0,3 l vody a necháme vařit 2-3 minuty, přidáme rozpůlené broskve, na mírném ohni povaříme 5-10 minut, ovoce necháme vychladit a i se sirupem dáme do lednice
8. V hrnci rozmačkáme jahody a přidáme 60 g cukru, na velmi krátkou dobu zahřejeme jen aby se rozpustil cukr a pak hned zchladíme
9. Mandle opražíme nasucho na pánvi, obracíme je dřevěnou vařečkou, necháme vychladnout
10. Těsně před podáváním rozdělíme půlky broskví i se sirupem do pohárů, ovoce poklademe kopečky vanilkové zmrzliny, ty ještě pokapeme rozmačkanými jahodami a posypeme praženými mandlemi.
Podobné recepty
- » Broskev plněná sýrovou pěnou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Broskev plněná krabím masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Broskev s nivou a ořechy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy