Koláč s rybízem
Kategorie: Moučníky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Polohrubá mouka 500 g
- Krupicový cukr 70 g
- Změklé máslo 75 g
- Žloutky, prošlehané 2 ks
- Droždí 25 g
- Mléko 250 ml
- Kůra z citronu 1 ks
- Červený rybíz, omytý, zbavený stopek 500 g
- Na tvarohový základ
- Polotučný tvaroh v kostce 250 g
- Vejce 1 ks
- Krupicový cukr 2 lžíce
- Případně mléko na rozředění 1 ks
- Na drobenku
- Hrubá mouka 140 g
- Máslo, nakrájené na kousky 100 g
- Krupicový cukr 100 g
- Polohrubá mouka 500 g
- Krupicový cukr 70 g
- Změklé máslo 75 g
- Žloutky, prošlehané 2 ks
- Droždí 25 g
- Mléko 250 ml
- Kůra z citronu 1 ks
- Červený rybíz, omytý, zbavený stopek 500 g
- Na tvarohový základ
- Polotučný tvaroh v kostce 250 g
- Vejce 1 ks
- Krupicový cukr 2 lžíce
- Případně mléko na rozředění 1 ks
- Na drobenku
- Hrubá mouka 140 g
- Máslo, nakrájené na kousky 100 g
- Krupicový cukr 100 g
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1) Mouku dejte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí. Zhruba deset minut nechte stát, aby vzešel kvásek.
2) Přidejte žloutky, máslo, zbytek cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve ho míchejte vařečkou; až přestane lepit, můžete ho zpracovat rukama.
3) Nechte až dvě hodiny kynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
4) Předehřejte troubu na 170 stupňů. Plechy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
5) Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, dolijte ho trochou mléka. Tvarohovou nádivku naplňte do zdobicích cukrářských sáčků. Na každý koláč udělejte střídavě asi tři centimetry široké pruhy rybízu a pruhy tvarohu.
6) Na drobenku poprašte máslo moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybízové pruhy. Okraje koláčů potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba dvacet minut, nebo dokud okraje koláčů nezezlátnou.
2) Přidejte žloutky, máslo, zbytek cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve ho míchejte vařečkou; až přestane lepit, můžete ho zpracovat rukama.
3) Nechte až dvě hodiny kynout, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
4) Předehřejte troubu na 170 stupňů. Plechy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
5) Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, dolijte ho trochou mléka. Tvarohovou nádivku naplňte do zdobicích cukrářských sáčků. Na každý koláč udělejte střídavě asi tři centimetry široké pruhy rybízu a pruhy tvarohu.
6) Na drobenku poprašte máslo moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybízové pruhy. Okraje koláčů potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba dvacet minut, nebo dokud okraje koláčů nezezlátnou.
Podobné recepty
- » Koláč s černým rybízem
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 5x) - » Koláč se skořicovým sněhovým rybízem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Koláč se skořicovým sněhovým rybízem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Švestkový koláč s bílým jogurtem
(Hodnocení: 1.64 - hlasovalo 120x) - » Svatební koláčky nekynuté
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 94x) - » Originální linecký koláč
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 31x) - » Koláč vlámských horníků
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316450) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234751) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy