Eclairs s čokoládou a krémovou náplní

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Obtížné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Francie

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Těsto:

Ze 100 g polohrubé mouky, 125 ml vody, soli a másla připravíme v hrnci na středním plameni za stálého míchání odpalované těsto do kterého zapracujeme 1 vejce. Těsto je hotové, když se nelepí k hrnci ani k vařečce. Odpalované těsto necháme vychladnout a poté do něj zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225°C.

Odpalovaným těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nebo na silikonovou pečící podložku nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.

Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175°C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a lehce je na každé straně vytvoříme nožem otvor pro krém. Můžeme je ještě trochu z vrchní části propíchat špejlí.
Díky těmto otvorům umožníme horkému vzduchu uniknout zevnitř eclairs a zůstanou tak nadýchané.

Krém:
Na krém si připravíme hrnec ve kterém na mírném ohni přivedeme mléko, zrníčka z vanilkového lusku, smetanu a vyškrábaný vanilkový lusk k varu. Poté jej odstavíme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme louhovat cca 15 minut.
V míse rozšleháme 3 žloutky a krupicový cukr do hladké směsi. Přidáme hladkou mouku a vše vyšleháme dohladka. Horkou směs mléka přelijeme přes cedník, abychom v ní neměli vanilkový lusk a zrníčka.

Tuto horkou směs mléka postupně za stálého míchání budeme přilívat do vaječné směsi až bude hladká. Tento krém vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu, neustále mícháme a vaříme 2 minuty.
Poté krém nalijeme do misky, necháme vystydnout. Po vystydnutí ji přikryjeme potravinářskou folii a dáme ji vychladit do lednice.
Po vychlazení ji vyndáme z lednice a krém ještě trochu rozšleháme elektrickým šlehačem.

Vychlazeným krémem naplníme cukrářský sáček a budeme plnit eclairs.
Pomocí cukrářského sáčku naplníme otvory, které jsme si předtím do eclairs vytvořili, krém.
Eclairs z vrchní části namažeme proužkem teplé čokoládové polevy, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni.

Vše poté dáme do lednice vychladit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist