Eclairs s čokoládou a krémovou náplní
Kategorie: Moučníky
Autor: adminrecepty
Suroviny
- Těsto:
- Voda 125 ml
- Sůl 1 špetka
- Polohrubá mouka 100 g
- Máslo 40 g
- Vejce 2 ks
- Na ozdobení:
- Čokoládová poleva v sáčku 2 balíček
- Krém:
- Vanilkový lusk 1 ks
- Hladká mouka 2.5 lžíce
- Plnotučné mléko 120 ml
- Žloutek 3 ks
- Smetana na šlehání 120 ml
- Cukr krupicový 60 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Obtížné
Určen pro: Děti
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Francie
Počet porcí: 10
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Těsto:
Ze 100 g polohrubé mouky, 125 ml vody, soli a másla připravíme v hrnci na středním plameni za stálého míchání odpalované těsto do kterého zapracujeme 1 vejce. Těsto je hotové, když se nelepí k hrnci ani k vařečce. Odpalované těsto necháme vychladnout a poté do něj zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225°C.
Odpalovaným těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nebo na silikonovou pečící podložku nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.
Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175°C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a lehce je na každé straně vytvoříme nožem otvor pro krém. Můžeme je ještě trochu z vrchní části propíchat špejlí.
Díky těmto otvorům umožníme horkému vzduchu uniknout zevnitř eclairs a zůstanou tak nadýchané.
Krém:
Na krém si připravíme hrnec ve kterém na mírném ohni přivedeme mléko, zrníčka z vanilkového lusku, smetanu a vyškrábaný vanilkový lusk k varu. Poté jej odstavíme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme louhovat cca 15 minut.
V míse rozšleháme 3 žloutky a krupicový cukr do hladké směsi. Přidáme hladkou mouku a vše vyšleháme dohladka. Horkou směs mléka přelijeme přes cedník, abychom v ní neměli vanilkový lusk a zrníčka.
Tuto horkou směs mléka postupně za stálého míchání budeme přilívat do vaječné směsi až bude hladká. Tento krém vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu, neustále mícháme a vaříme 2 minuty.
Poté krém nalijeme do misky, necháme vystydnout. Po vystydnutí ji přikryjeme potravinářskou folii a dáme ji vychladit do lednice.
Po vychlazení ji vyndáme z lednice a krém ještě trochu rozšleháme elektrickým šlehačem.
Vychlazeným krémem naplníme cukrářský sáček a budeme plnit eclairs.
Pomocí cukrářského sáčku naplníme otvory, které jsme si předtím do eclairs vytvořili, krém.
Eclairs z vrchní části namažeme proužkem teplé čokoládové polevy, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni.
Vše poté dáme do lednice vychladit.
Ze 100 g polohrubé mouky, 125 ml vody, soli a másla připravíme v hrnci na středním plameni za stálého míchání odpalované těsto do kterého zapracujeme 1 vejce. Těsto je hotové, když se nelepí k hrnci ani k vařečce. Odpalované těsto necháme vychladnout a poté do něj zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225°C.
Odpalovaným těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nebo na silikonovou pečící podložku nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.
Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175°C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a lehce je na každé straně vytvoříme nožem otvor pro krém. Můžeme je ještě trochu z vrchní části propíchat špejlí.
Díky těmto otvorům umožníme horkému vzduchu uniknout zevnitř eclairs a zůstanou tak nadýchané.
Krém:
Na krém si připravíme hrnec ve kterém na mírném ohni přivedeme mléko, zrníčka z vanilkového lusku, smetanu a vyškrábaný vanilkový lusk k varu. Poté jej odstavíme z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme louhovat cca 15 minut.
V míse rozšleháme 3 žloutky a krupicový cukr do hladké směsi. Přidáme hladkou mouku a vše vyšleháme dohladka. Horkou směs mléka přelijeme přes cedník, abychom v ní neměli vanilkový lusk a zrníčka.
Tuto horkou směs mléka postupně za stálého míchání budeme přilívat do vaječné směsi až bude hladká. Tento krém vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu, neustále mícháme a vaříme 2 minuty.
Poté krém nalijeme do misky, necháme vystydnout. Po vystydnutí ji přikryjeme potravinářskou folii a dáme ji vychladit do lednice.
Po vychlazení ji vyndáme z lednice a krém ještě trochu rozšleháme elektrickým šlehačem.
Vychlazeným krémem naplníme cukrářský sáček a budeme plnit eclairs.
Pomocí cukrářského sáčku naplníme otvory, které jsme si předtím do eclairs vytvořili, krém.
Eclairs z vrchní části namažeme proužkem teplé čokoládové polevy, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni.
Vše poté dáme do lednice vychladit.
Podobné recepty
- » Francouzský toast s čokoládou a banánem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 9x) - » Churros s čokoládou
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Pudinková buchta se smetanou, politá čokoládou
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 5x) - » Ořechové sušenky s čokoládou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Makové muffiny se švestkami a čokoládou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Marokánky polévané čokoládou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Ostrý guláš s chilli a čokoládou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307986) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy