Vanilková zmrzlina

Kategorie: Moučníky

Autor:

Vanilková zmrzlina

Suroviny

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Šlehání

Země: Itálie

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kovový rendlík o objemu asi 1 1/4 l vychladíme v mrazáku. Pak do něj vlijeme mléko a smetanu a vmíchejte dřeň vyškrabanou z lusku a celý lusk. Přiveďte k varu apoté odstavte a nechte 5 minut chladnout. Vyjměte lusk.
Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny. Oak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.
Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minutm aby směs zhoustla a držela se na vařečce.
Hustou směs přendáme do mísy, přetáhneme folií, aby se neudělal škraloup a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 30 minut do chladničky.
Přendejte do formy na zmrzlinu, přetáhněte fólií a dejte na 6 hodin do mrazáku. Pak nožem zmrzlinu načechrejte, rozrušte ledové krystaly a přendejte do velké mísy.
Skoro ztuhlou zmrzlinu našlehejte šlehačem. Opět dejte do formy na zmrzlinu a dejte na další 4 hodiny mrazit.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist