Vepřová pečínka na zázvoru
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Vepřová pečeně bez kosti - v celku 1 kg
- Zázvor mletý 2 lžíce
- Sůl 1 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Slanina - plátky 200 g
- Cibule - nasekaná 100 g
- Sádlo 50 g
- Česnek - palice 3 ks
- Zámecké brambory 500 g
- Vývar - nebo voda 300 ml
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo ,otevřít‘ a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete. Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem a ze všech stran roládu orestujte na rozpáleném sádle. Přesuňte ji do pekáče, podlijte použitým sádlem a dejte péct do trouby rozehřáté ho podlévejte vodou či
vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte. na 250 °C. Po chvíli teplotu snižte
a pečte maso doměkka. Pravidelně ho podlévejte vodou či vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte.
vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte. na 250 °C. Po chvíli teplotu snižte
a pečte maso doměkka. Pravidelně ho podlévejte vodou či vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte.
Podobné recepty
- » Marinovaná vepřová pečínka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Balkánská vepřová pečínka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pikantní vepřová pečínka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřová pečínka, knedlík a zelí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Králík ála vepřová pečínka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Vepřová pečínka s fíky na portském
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřová pečínka v mléce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308574) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232302) - » Couračka
(Navštívilo: 150780) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131050) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113668)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy